Sport en bewegen

Onze pleinen zijn ingericht om uit te dagen tot bewegen. Zo zijn er voetbalkooien en schommels en is er op een plein een klim en balanceerparcours uitgezet. Ook volgen alle leerlingen de sociale competentietraining Rots en Water. Deze lessen worden gegeven in de gymzaal. Bij ons op school wordt veel bewogen!

Gymmen en sporten op school

Twee keer per week krijgen alle leerlingen bewegingsonderwijs. Op vrijdagmiddag is er de keuze om mee te doen aan een sportieve activiteit zoals fitness, zwemmen of mountainbiken. Daarnaast neemt onze school jaarlijks deel aan verschillende sportdagen in de regio.

Special Heroes Sport

We werken al jaren samen met het landelijke stimuleringsprogramma Special Heroes Sport. Dit programma wil leerlingen stimuleren meer te bewegen en zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Lees meer op www.specialheroes.nl.  

Sport en bewegen na school

Onze docent Bewegingsonderwijs kent veel sportverenigingen in Ede en omstreken. Hij denkt graag met jullie mee over een geschikte vrijetijdsactiviteit voor buiten school. Neem gerust contact op met Bouke Bisschop. 

Gezonde school

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) heeft ons officieel gecertificeerd als sportactieve school.

Ook hebben we het themacertificaat Sport en Bewegen van De Gezonde School ontvangen. Dit wordt getoetst door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid!