Nieuws vanuit ons stagebureau: een kijkje in de keuken bij Goed Gemutst

Kennis maken met GoedGemutst

Door dit nieuwsbericht willen wij jullie graag kennis laten maken met het Werkatelier GoedGemutst uit Lunteren.  
Deze werkplek heeft twee verschillende locaties en is bedoeld voor deelnemers met een verstandelijke- of lichamelijke beperking.  GoedGemutst heeft op dit moment 3 afdelingen: de creatieve theatergroep ‘Spektakel’ , de afdeling ‘Beleef het (met zeep)’ en de zorgboerderij ‘GoedBezig’.
Daarbij zijn ze groeiende en is er waarschijnlijk volgend jaar zicht op nog meer keuze mogelijkheden.  
Het pand waar het theater en 'BeleefHet' zich bevindt, ligt midden in het dorp. Het is een locatie waar de deelnemers van ‘BeleefHet’ voor een boodschap naar het dorp kunnen, naar het bos kunnen of op de buitenruimte even een luchtje kunnen scheppen of een buitenactiviteit kunnen doen.  

Rust en succeservaring

M.uit de MIX 3 klas, loopt op de donderdag stage bij dit bedrijf. De ruimte waar M. haar dag doorbrengt is een kleine prikkelarme ruimte met ruimte voor zo'n 5 deelnemers. In deze groep wordt er veel gewerkt aan het emotioneel welbevinden, structuur en de fysieke gezondheid, waarbij plezier en vrolijkheid voorop staat. M. maakt samen met haar mede-deelnemers echte zeep. Deze weken staat het zeep maken in het thema van een flinke opdracht voor een bruiloft.   
Het is een proces waar iedere deelnemer een activiteit op maat kan krijgen. De één zorgt ervoor dat er wikkels gemaakt worden en  stempelt woorden hierop. De ander gaat mee naar buiten om verse Lavendel of Jasmijn te plukken. Wanneer men klaar is met het plukken worden de bloemen gedroogd en in de olie verwerkt zodat de geur en de eigenschappen van de plant goed in de olie kan trekken.   
Hierna worden de zeepjes gemaakt. met een fantastisch resultaat! Hier kan iedere deelnemer enorm trots op zijn. Succeservaring gegarandeerd!   
De rust die er heerst en het begeleiden met passie maken deze locatie uniek.   

Theatergroep spektakel  

Naast dit lokaal zit ook nog de theatergroep ‘Spektakel’. Een plek waar ook andere leerlingen van onze school stagelopen en andere oud leerlingen al vele jaren werken.  
Wat enorm leuk was om te zien, was het enorme decor, de kleding die door de deelnemers zelf wordt gemaakt en het verhaal waar men nu mee bezig is en het mooie…. de nieuwe voorstelling is geboekt, 17 maart 2022 in de Schaffelaar in Barneveld.  De deelnemers worden uitgedaagd en aan het creatieve denken gezet. Iedereen heeft een andere rol en samen vormt het een geheel. De passie die de begeleiders overbrengen naar de deelnemers is duidelijk merkbaar. Wat een liefde, duidelijkheid en structuur is er te voelen.    

En dan is er ook nog de zorgboerderij, net buiten Ederveen, een plek met dieren, houtbewerking, creativiteit, verkoop en productiewerk. Maar daarover later meer!  
 
Wil je meer informatie over deze locatie en dit bedrijf neem dan een kijkje op www.goedgemutst.org of bel naar: 06-83771452  
Met vriendelijke groet,  

Machteld, Dylan en Marieke  vanuit ons stagebureau