Nieuws uit de kaarsenmakerij

Wat is nu precies de bedoeling van het werken in de kaarsenmakerij, worden onze leerlingen allemaal kaarsenmaker?  

Nee, dat klopt niet, de bedoeling is dat we leren werken. De leerlingen gaan aan de slag met allerlei werknemersvaardigheden.
Dit oefenen we in de kaarsenmakerij (een ander vak waar dit terugkomt is productie). 
Wat is belangrijk om straks te gaan stagelopen en wat is belangrijk als we na de schoolperiode gaan werken of naar dagbesteding gaan. 
 

We doen dit aan de hand van competenties, die we gebruiken in de lessen op school en later kunnen gebruiken op onze werkplek.  

Voorbeelden van belangrijke competenties zijn: ik kom op tijd, ik zie er verzorgd en fris uit, ik ben beleefd naar anderen, ik werk aan een nette en veilige werkplek, ik werk samen met een ander, ik kan doorzetten als iets moeilijk is  en ik kan zelfstandig aan taken werken (voor korte of langere tijd).  

Naast het oefenen van deze competenties maken we natuurlijk ook een prachtig eindproduct; een kaars.
Deze kunnen gekocht worden op o.a. school en seizoen markten. De kaarsenmakerij is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag onder schooltijd. Voor bijna iedere gelegenheid is er een kaars te koop. 

Op 19 augustus waren we weer te vinden op de heidemarkt op Bellestein in Ede. Eén van onze leerlingen heeft hier ook goed geholpen.