Met het OV naar school of stage

Het zelfstandig reizen naar je stage moedigen wij als Stagebureau altijd aan bij onze leerlingen.  
Wanneer je bij een bedrijf gaat werken is er geen leerlingenvervoer dat je van A naar B brengt.  
Ook bij leerwerkplekken/dagbestedingsplekken stimuleren wij onze leerlingen indien mogelijk om zelfstandig te reizen.  

Hieronder een voorbeeld van één van onze leerlingen: 
Leerling B uit de bovenbouw loopt zijn stage in Arnhem en reist iedere week zelfstandig met de trein. Leerling B. vertrok op een stormachtige woensdag naar het station Veenendaal-De Klomp. Wij kregen in de groepsapp een appje van B. dat er een boom over het spoor lag en dat de treinen niet reden.  
B. appte ons direct hierna dat hij het wel zou gaan regelen. Dit hebben wij geweten. Vol spanning maar ook met heel veel trots hebben wij B. op afstand gesupporterd.  
Hij is met de bus vertrokken naar Amersfoort, vanuit daar overgestapt naar Apeldoorn. Via Apeldoorn de trein naar Zutphen om vervolgens over te stappen op een trein richting Arnhem. In Dieren heeft B. nog even zelfstandig zijn OV-pas opgeladen en is met de bus richting Arnhem Centraal vertrokken. Hier kon B. wel weer de trein pakken en zo is hij net voor de middag aangekomen op stage in Arnhem Presikhaaf. 
Wij waren als stagebegeleiders, ouders en trajectbegeleider via de app op de hoogte van zijn reis.  
B. bleef goed nadenken en heeft hulp gevraagd waar nodig. U kan natuurlijk bedenken dat wij ontzettend trots zijn. Iedere stap is er één en B heeft bewezen dat hij er heel veel heeft kunnen maken. 
 
Inmiddels  reizen steeds meer leerlingen zelfstandig met de fiets of bus naar zijn of haar stage. Wij moedigen u aan om in de vakanties en weekenden te oefenen met uw zoon/dochter/pupil.  
 
Mocht u meer willen weten, loop gerust bij ons binnen of mail ons via Social Schools. 

Met vriendelijke groet vanuit het Stagebureau, 

Marieke Lans